Recepten

ZELF FRIET MAKEN.
Moeilijk? Echt niet!

Schil 1 kilo vastkokende aardappelen voor 4 personen, en snijd ze in dikke frieten. Goed droog deppen.
Verhit olie in een (frituur) pan tot 160 graden. Bak de frieten in 4 porties 5 minuten in de hete olie. Goed laten uitlekken in een vergiet. Verhoog de temperatuur van de olie naar 185-190 graden en bak de frieten nog eens 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi ze met zout of frietkruiden naar smaak. Eet smakelijk!

Goede dipsaus:
Meng 2 dl mayonaise met 1 dl zure room en 3 fijngesneden zongedroogde tomaten.

AARDAPPELKOEKJES

Nodig:
600 gram aardappelen
3 eieren
2 uien
2 eetlepels bloem
2 theelepels zout
half kopje olie

Klop de eieren los in een grote kom. Pel de uien en rasp ze fijn. Voeg de uien, de bloem en het zout bij de eieren. Schil de aardappelen en rasp ze grof boven een vergiet. Druk het vocht uit de aardappelen en voeg ze direct toe aan het het ei/ui-mengsel.
Verhit wat olie in een koekenpan en schep het mengsel met een eetlepel in de hete olie. Druk ze wat plat totdat het koekjes zijn. Bak de aardappelkoekjes op laag vuur aan beide kanten in ongeveer 3 minuten bruin en krokant. Neem ze uit de pan en houd ze warm terwijl je de rest van de koekjes bakt.

Lekker met een salade van rucola en kropsla.